Tur ghidat în Lugoj

10iun10:00 amTur ghidat în LugojZiua Mondială Art Nouveau în județul Timiș

Descriere

Case care au fost, case care sunt” – un tur istoric ghidat prin Lugoj realizat de muzeograful Cristian Oliviu Gaidoș. Parte din strategia implicării comunitare a instituției Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj, proiectul este menit a aduce în prim plan istoria clădirilor în stil Seccession vienez, ce marchează, de peste un secol, contextul arhitectural lugojean – o acțiune dedicată Zilei ART NOUVEAU-ului sărbătorită anual pe 10 iunie.

Data, ora și locul desfășurării: Joi, 10 iunie, ora 10:00, punct de întâlnire Teatrul Municipal din Lugoj.

Activitate gratuită – Înscrieri prin formular AICI.

Mai multe detalii găsiți la: https://www.facebook.com/primariaLugoj, https://www.facebook.com/MuzeuLugoj și https://web.facebook.com/cjtimis.

 

Sursa foto: https://imagoromaniae.ro/produs/lugoj-liceul-si-teatrul/.

 

Evenimentul privind celebrarea Zilei Mondiale Art Nouveau, este inițiativa Consiliului Județean Timiș, în parteneriat cu Asociația Prin Banat, Muzeul Național al Banatului, Primăria Municipiului Lugoj, Primăria Jimbolia.

Prin acest eveniment dorim să încurajăm turismul cultural prin prisma patrimoniului Art Nouveau deținut și în orașe precum Lugoj, Jimbolia, și care alături de Timișoara, principala atracție a județului, ce are un număr impresionant de clădiri ce se înscriu acestui stil arhitectural, ar contribui la îmbunătățirea vizibilității județului.

more

Când?

(Joi) 10:00 am

Unde?

Lugoj