Tur ghidat în Jimbolia

10iun6:00 pmTur ghidat în JimboliaZiua Mondială Art Nouveau în județul Timiș

Descriere

Patrimoniul art-nouveau din Jimbolia poate fi structurat în două categorii. Pe de o parte se află clădirile care au fațada realizată în stilul art-nouveau fără alte influențe, iar pe de altă parte sunt clădirile care cuprind elemente art-nouveau alături de elemente aparținând altor stiluri. Cele mai multe astfel de clădiri se află pe strada Republicii, un complex arhitectural cu rol de coloană vertebrală. Aceste clădiri au îndeplinit, în mare parte, un rol comercial. Surprinzător este că există elemente art-nouveau și pe fațadele unor case țărănești, care nu sunt situate în centrul localității și care erau locuite de agronomi sau meșteșugari. Avem, de asemenea, câteva porți din fier realizate în stilul ce ne suscită interesul. Câteva dintre clădirile incluse în turul art-nouveau de la Jimbolia sunt următoarele: Casa Altmann (proprietar de firmă de transport); Palatul Paul (Paul Palais); Maria Palais; Casa Regenhold sau Jesulemul.

Data, ora și locul desfășurării: Joi, 10 iunie, ora 18:00, punct de întâlnire Casa de Cultură Jimbolia.

Activitate gratuită – Înscrieri prin formular AICI.

Mai multe detalii găsiți la: https://www.facebook.com/casadeculturajimbolia și https://web.facebook.com/cjtimis.

 

Sursa foto: https://imagoromaniae.ro/produs/jimbolia-strada-florian/.

 

Evenimentul privind celebrarea Zilei Mondiale Art Nouveau, este inițiativa Consiliului Județean Timiș, în parteneriat cu Asociația Prin Banat, Muzeul Național al Banatului, Primăria Municipiului Lugoj, Primăria Jimbolia.

Prin acest eveniment dorim să încurajăm turismul cultural prin prisma patrimoniului Art Nouveau deținut și în orașe precum Lugoj, Jimbolia, și care alături de Timișoara, principala atracție a județului, ce are un număr impresionant de clădiri ce se înscriu acestui stil arhitectural, ar contribui la îmbunătățirea vizibilității județului.

more

Când?

(Joi) 6:00 pm

Unde?

Jimbolia