Atelierele „Frumusețea scrierii Art Nouveau” și expoziția „Manifestări ale artei totale. Art Nouveau, Szecesszió, Sezession, Jugendstil”

02iun(iun 2)11:00 am29(iun 29)4:00 pmAtelierele „Frumusețea scrierii Art Nouveau” și expoziția „Manifestări ale artei totale. Art Nouveau, Szecesszió, Sezession, Jugendstil”Ateliere, vizite ghidate și expoziție

Descriere

Ateliere pentru copii

Elevii din ciclul primar și gimnazial ai Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia vor participa la atelierul „Frumusețea scrierii Art Nouveau”, la vizita ghidată specializată a expoziției temporare „Art Nouveau – Artă totală” și la vizita expoziției pemanente a Castelului Pelișor.

Atelierele se desfășoară joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022, între orele 11:00 și 15:00, și sunt organizate în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului și Colegiul „Mihail Cantacuzino”.

Mai multe detalii sunt disponibile la www.peles.ro și la https://www.facebook.com/muzeulnationalpeles .

Credit fotografic: Muzeul Național Peleș

 

 

Expoziția „Manifestări ale artei totale. Art Nouveau, Szecesszió, Sezession, Jugendstil”

Știați că la începutul anilor 1900 un curent artistic eliberator cuprindea lumea întreagă și aducea arta în mai toate aspectele vieții cotidiene?
A fost numită Artă Totală (Gesamtkunstwerk) și și-a lăsat amprenta, în moduri dintre cele mai diverse, și pe teritoriul actualei Românii. Aici se cunosc și pot fi descoperite și astăzi expresii ale curentului adoptate deopotrivă pe filieră germană (Jugendstil), austro-ungară (Sezession, Szecesszio) și franceză (Art Nouveau).
Am pornit pe firul Art Nouveau-ului în România pe 10 martie, la Castelul Pelișor din Sinaia – o primă oprire a unei expoziții itinerante excelent puse în valoare în mijlocul obiectelor ce au aparținut Reginei Maria, aflate în patrimoniul Muzeului Național Peleș.
Expoziția este realizată de Institutul Național al Patrimoniului în parteneriat cu Muzeul Național Peleș.

Credit fotografic: Institutul Național al Patrimoniului

more

Când?

2 (Joi) 11:00 am - 29 (Miercuri) 4:00 pm