CÂND: 10 IUNIE 2021, 10.00-18.30

UNDE: Bastionul Theresia

ORGANIZATOR PRINCIPAL: Muzeul Național al Banatului


În 10 iunie 2021, Muzeul Național al Banatului organizează tururi ghidate în expoziția „Patrimonium 2020”, pe care o găzduiește în Bastionul Theresia din Timișoara. Cu ocazia tururilor, va fi expusă în mod excepțional lampa de birou cu melc, în stil Art Nouveau, din colecția Muzeului Național al Banatului. Alte obiecte de decor pentru interior ce au aparținut unor familii timișorene și care se înscriu curentului Art Nouveau pot fi vizionate în cadrul turului ghidat.

Data, ora și locul desfășurării: Joi, 10 iunie, orele 10:00 – 18:00 la Muzeul Național al Banatului.

Înscriere prin formular AICI.

Mai multe detalii găsiți la: https://www.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial și https://web.facebook.com/cjtimis.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial/photos/.

 

Evenimentul privind celebrarea Zilei Mondiale Art Nouveau, este inițiativa Consiliului Județean Timiș, în parteneriat cu Asociația Prin Banat, Muzeul Național al Banatului, Primăria Municipiului Lugoj, Primăria Jimbolia.

Prin acest eveniment dorim să încurajăm turismul cultural prin prisma patrimoniului Art Nouveau deținut și în orașe precum Lugoj, Jimbolia, și care alături de Timișoara, principala atracție a județului, ce are un număr impresionant de clădiri ce se înscriu acestui stil arhitectural, ar contribui la îmbunătățirea vizibilității județului.