CUM (RE)DESCOPERIM PATRIMONIUL ART NOUVEAU?

CÂND: 10 IUNIE 2021, 15.00

UNDE: ONLINE

ORGANIZATOR: INSTITUTUL NAȚIONAL AL PATRIMONIULUI


Evenimentul marchează Ziua Mondială Art Nouveau în România și deschide seria activităților la care puteți participa în perioada 10-20 iunie pentru a cunoaște mai bine acest patrimoniu.

Art Nouveau în România are influențe variate, atât vest-europene, cât și central-europene, distribuite diferit în provinciile istorice. Conferința online urmărește prezentarea influențelor majore ce s-au manifestat în arcul intracarpatic și cel extracarpatic, și va accentua importanța punerii în valoare a patrimoniului Art Nouveau din România. Conferința va aduce în atenția publicului exemple de bună practică, interacțiunea dintre publicul larg și patrimoniul Art Nouveau și va susține ideea de protejare și punere în valoare a patrimoniului Art Nouveau ca drept cetățenesc care ne privește pe toți.

Dezbaterea reunește reprezentanți ai unor instituții, organizații profesionale și specialiști care au derulat de-a lungul anilor numeroase activități dedicate comunităților și publicului larg pentru recunoașterea și punerea în valoare a patrimoniului Art Nouveau. Tururi ghidate, ateliere și expoziții, muzee și comunități virtuale sunt doar câteva exemple relevante. Vom extrage împreună câteva puncte importante care pot fi relevante pentru o mai bună (re) descoperire a acestui tip de patrimoniu.

Conferința „Cum (re)descoperim patrimoniul Art Nouveau?” se desfășoară joi, 10 iunie, începând cu ora 15.00 și poate fi urmărită prin înscrierea la webinar. Vă puteți înscrie la acest link pentru a participa cu întrebări și comentarii în webinar, până joi, 10 iunie, ora 14:00.

Mai multe detalii puteți găsi la https://www.facebook.com/Patrimoniu.